Wednesday, March 28, 2012

4th Putrajaya International Hot Air Baloon Fiesta 2012

Salam untuk semua pembaca blog aku ne yang xseberapa....
Hai nela yg habaq sikit
Pengalaman la ne kononye...pergi tengok belon panas katenye bersama keluarga terchenta..hahahhaha

Kitorang bertolak awal pagi ye....
Mule2 pekene mamak dulu
Aku mcm biasela teh o panas aku hahahahah
Terbaekllaaaa....

Disebabkan pemandangn foodcourt kat putrajaya ne lawa
Mak ayah akupun sakan berposing..ne ha..panas tau....
Adeq akupun nak jugak la berposing sakan...
Hey aku beli kamera ne bukan nak membidik gamba ko je ok.....hahahah
Kamu lokos
Dari jauh dah nampak belon panasnye...Empat segi simcard tunetalk..menarik n wat aku excited
Almaklumla first time gtew..hahahha....
Memakai topi untuk menjaga rambut diwaktu kepanasan ye kawan2...
Baju kemja belang untuk kemeriahan diri sendiri hahah...sasau ke hape....

Haaa tengok tu kemain excited lagi family aku duk tengok belon panas tu
Walaupun dari juahh je...sedih....
Alaaa leh tengok dri jauh je ke?....Mmmm xbestla...Ahhh okla dripada xpenah tengok kan....
Cantik sungguh....DUBAILAND..
Aku suke pilihan warna yg drng pilih untuk belon panas ne...In trend ok..hahahhaha
Apela perkaitan warne belon ngan trend?...ntahla

Sungguh cantik...bile keudara..kan best leh naik.....
Belon panas yg ade mate....macam boring je mate belon ne....

Bile abis je tengok sume belon..tetibe kitrng tengok belon yg karam
Hah Karam ke?...
Ntahla aku xtau ayat yg sesuai untuk menyatakan keadaan situ....
Pengunjung di benarkan masuk dalam belon tu ye...
Ah bolehla dahla xapat naik masuk pun okla....
Sila bayar 2 hengget untuk masuk ye....
Free dahla..apela korng ne.
Beratur semasa memasuki belon yg karam ne.....Ramai nau orng...
Walaupun kitong potong barisan hahahaha
Keadaan didalam belon....
Aku rase aku dah jadi sebahagian dripada belon tu ha...
Yela Warne warni sangat baju aku tu ha....

 Bersama mak dan ayah...Best!

Dan puas tengok belon2 panassss
Kite leh jugak wat aktiviti yg bermacam2 kat sini
Yang pasti sediakan duit je ye....
Almaklumla cuti sekolah kan.....

Actually aku terining nak naik sampan traditional kat Putrajaya ne
Disebabkan fullbooking naik jela
Putrajaya cruise ne...
Best jugak sambil menikmati pemandangan Putrajaya yg indah....
Macam nak naik bot g Langkawi ko kan hahahah
Pemandangn Masjid Besi putrajaya dri dalam cruise
Cantik sangat...
Terima kasih kepada Tun Dr Mahathir diatas idea yg sungguh brilliants
Sehingga wujudnya putrajaya...


Dan akhirnya..Secara jujur agak dissapointed sebab tak dapat tengok belon panas yang macam2 bentuk..
Kalau kita pergipun belon panas ade certain time je...Gile boring...So nak buang boring lehla
Kite wat Activiti lain..Selain bersoping ngan makan2...

Ahh at least dapat spend time ngan family!

Happy Birthday Kamal!

Pejam celik.Pejam celik
25 hb 3 2012
Aku dahpun  berusia 25 tahun...
Cukup tua dan matang..orang cakap dah leh kawin! hahahah

Syukur Alhamdulillah...
Aku dikurniakan Kesihatan yg baik dan rezeki yg melimpah ruah
Walau tak semewah orng lain tapi aku tetap bersyukur...

Tiada sambutan..kek..atau hadiah...
E2 pilihan aku..

Kenapa?

Entah
Secara jujurnya aku xcapai lagi apa yg aku nak dalam usia sekarang


                                              Aku cemburu ngan kejayaan teman rapat aku...
                                                         Hidup diorng memang bertuah...

                                                        Terkadang aku bertanya pada diri sendiri
                                                       Kenapa dari zaman belajar hingga sekarang
                                                           Hidup aku mesti ditimpa kesusahan
                                                                           Ade je yg berlaku
                                                                  Aku penat dan lelah sebenarnye..

Moga ada sinar di penghujung jalan..
(Aku xtau samada ayat ne kelakar atau serius untuk menggambarkan keadaan aku sekarang)

Thursday, March 8, 2012

Majlis Perkahwinan Fazilah(Wajik)






Selamat Pengantin Baru 
Selamat berbahgia..lalalalala....

Waaa meriahkan rasenye pergi majlis kawin2 ne...
Ari Ahad lepas 4 hb 3 2012
 Kitorang geng antaranya husin Putra Shah Im ida fadila Azren
menghadiri Majis perkahwinan Wajik dan pasangannye...

Ha mari aku kenalkan korang ngan kawan2 aku ne ha
Kat bawah ne

Husin(Baju putih) Putra@hubul (Baju itam)
Mase ne pas makan 
Waaa kekenayan memasing kemain lagi kan hahahhaha
Lauk pengantin bagi aku not bad la best ok



Yang ne Azreen ngan Shah
Azren dah pindah kat Pulau indah klang die ne taun depan nak kawin ok...
Shah pulak photographer skarang ne kencang tau die ne bisnes hahah....


Kemain korang posing ok
Nasib aku pegang kamera haihhhh
Aku bukan photographer terbaikk ye.


Nela pelamin Wajik dan pasangan
Bagi aku konsep yg die pilih ne cantik sangat 
Sweet je xsemak yang penting leh naik ramai2
Xla sampai
Pelamin anganku musnah
Oppssss
Hahahahhaha


Sempat korang posing kan
Yela aku nak tunjuk skill aku mbek gambo katenye

Ala2 wanita bunga kan...
Ntah aku rase shah Cute 
Hahahahah

Hubul ngan Im 
Juga tangan si husin...
Dan kenyang 
Muka ada senyummmmmmm


Ne gambar ala2 candid photographer la kan....
Aku try my best nak mbek gambar moment actually...
Sweet je aku tanye wajik mase ne
Slain make up yang tak terlalu berat



Selamat pengantin baru...
Smileeeeee.....

Dan akhirnya kami beramai2 bergambar bersama pasangan pengantin yang diraikan

Aku doakan Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat
Dapatkan anak ramai2 ye...

Akupun xtau mane aku dapat ayat ne

 Semakin banyak kenduri kawin yang kita pergi
Semakin lambat kite kawin

Hah Tol ke?
 



2012 Men's Hair: Relaxed Pompadour

Secra jujurnya aku bukanla cerdik pndai hal2 berkaitan rambut dan dandannya.
Pada aku yg penting selesa dan xserabut.

So disebabkan rambut aku dah makin tak terurus aku pikir why not
try new hair style untuk taun 2012 ne ha..

Then usha2 kat tenet ne ape yg trend 2012nye hair style....

So aku berkenan yg cam kat bawah ne...
Dipanggil Relaxed Pompadour...

Stylst akan potong pendek bahagian tepi rambut
tapi tang atas bia tebal sikit ok....


Keeping hair longer on top will give you more versatility. You can choose to go au naturel or load it up with styling product, as well cut layers practically style themselves. Just add gel to damp strands and push hair into place with fingers.
Jadila cam bawah ne...


 


Ne ha la aku nak try kat rambut aku yang aku tau jenis rambut kering,kerinting dan juga ber
Ombak Rindu..


Tengokla serabai gile rambut aku tu ha...Orang yg tukang gunting rambut tu pun tnye

Aiyaa ne bape lame you x gunting rambut?.....

Errr aku pun dah lupe bape lame sebb aku gunting layer rambut sendiri kalau dah panjang
sepanjang tahun 2011.

GILE!



 Setelah dengan gigihnye nyonya tu mengerat rambut aku ne la hasilnye...
Aku puas hati Pompadour 2012 konon ko kan...

Nyonya tu cakap rambut ne leh wat mcm2 pesen

Nak cacak ke
Belah kiri ke
Belah kanan ke
o
Korean style?

Apela yg ngarut sangat nyonya ne Rambut aku xde makne nak korea style

Allycate style adela tau... haiiiihhhh



Niat aku nak tunjuk gaya rambut ok..
Abaikan jam emas celup tu hoke.....


 Menggayakan rambut di 2012...Masuk tempat keje dengan rambut baru..


Hahahah..xtau nak cakap pe...poyola aku rase....



DAN

Aku percaya ngan ape yg nyonya tu cakap style rambut camne leh wat korean style!



Taraaaa..

Adelah sikit...
Korea ke Korek adelah
Haihhh


Apa2 pun aku rase taun 2012 ne aku nak remian ngan style rambut camne...
Slain menjaga rambut letak conditioner ngan wax..LECEH actually tapi apakan daye....

Rambut juga mahkota seorang lelaki.

Wednesday, March 7, 2012

Wordless Wednesday # 2


PRADA BY LG 3.0's-Stylist Smartphone!

Fuhhhhhhhh!!!!!!!!!!!